Krovni sendvič paneli - šta su i koja je njihova svrha

Krovni paneli su ugradni elemeni sa termoizolacijom čija je namena da oblože krov na nekom stambenom objektu. Danas su vrlo popularni i koriste se na različitim građevinskim objektima baš zbog svojih prednosti koje pružaju.

Krovni paneli - detalji i karakteristike

Krovni paneli su napravljeni od izolacionih ispuna i dveju obloga, koje su zajedno spojene u jednu celinu. Bitno je reći da su su karakteristični po vrlo brzoj i praktičnoj ugradnji, a pritom temeljno pokrivaju krov, bez obzira o kom objektu se radi.

Krovni sendvič paneli su otporni na koroziju i insekte, kao i vodu, što je veliki plus, jer ćete u narednim godinama moći udobno da se smestite u svom domu ili nekom drugom prostoru, bez bojazni i straha da uskoro treba da zamenite krovne panele. Da spomenemo da su vrlo lagani, troškovi njihove proizvodnje su niski, i u praksi se pokazalo da oni nisu veliki teret konstrukcijama.

Međutim, da biste se opredelili za onaj željeni krovni sendvič panel, biće potrebno da, pored odgovarajućih dimenzija, on bude i vizuelno skladan. Panel krovni vam je dostupan u različitim stilovima i bojama, te ćete tako naći i one koji su zastupljeni u urbanim sredinama, u zelenoj boji, sivoj ili nekoj drugoj. Poznat je i valovit krovni panel, kao odraz modernog industrijskog stila, koji se uglavnom ugrađuje u urbanijim sredinama. Razni modeli postoje, što znači da, kada su u pitanju krovni paneli detalji igraju važnu ulogu na izbor.

Činjenica je da krovni paneli zaista mogu dati poseban pečat vašem domu ili nekom drugom objektu. A sada da sažmemo gore rečeno i kažemo ukratko šta karakteriše krovne panele:

  1. brza ugradnja
  2. otpornost na rđu, vodu i koroziju
  3. lagani su za montiranje i održavanje
  4. pristupačne cene krovnih panela
  5. arhitektonska raznolikost (razni stilovi i boje)

Kako se ugrađuju

Pre nego što krenete da ih montirate, vrlo je važno da pre toga proverite površinu na koju se postavljaju. Vrlo je bitno da ona nema neravnina, već da bude svuda ravnomerna, u suprotnom će doći do kapljanja vode.

Takođe, pre nego što se bacite na posao, proverite da li ste skinuli zaštitnu foliju sa krovnih panela. Bilo bi dobro postaviti zaptivne trake, jer se tako sprečava mogućnost da dođe do oštećenja unutar panela krovnog. Ne zaboravite i ne fiksator za konstrukciju kog je potrebno imati, jer se njime postiže ojačavanje spojeva na krovnom panelu.

Cene krovnih panela

Činjenica je da, kada su u pitanju krovni paneli cena je među prvim faktorima koja zanima korisnike. Pošto se cena krovnih panela utvrđuje na osnovu dimenzija koje vas zanimaju, na našoj strani Cene panela možete videti dodatne karakteristike naših krovnih panela (debljinu, dužinu i širinu) i tako utvrditi koliko bi vas koštao željeni krovni panel.

Kada je u pitanju TK5 krovni panel cene na našem sajtu su vam istaknute bez i sa PDV-om, tako da možete tačno izračunati koliko bi vas on koštao. Najniza cena krovnog panela po m2 bez PDV-a iznosi 17 evra, odnosno 20.4 evra ukljucujuci PDV. Ukupna cena panela naravno zavisice od dimenzija krovnog panela za koji se odlučite kao i tipa.

Krovni paneli su investicija koja se isplati

Bilo da ste trenutno u procesu projektovanja doma ili planirate zameniti krov na kući, ugradnja krovnih panela će vam stvoriti dodatni posao, ali uprkos tome videćete da vredi posvetiti im vreme i namontirati ih, jer pružaju brojne benefite koje smo gore spomenuli.

Iako neki krovni paneli mogu biti skuplji, sagledajte i njihove ekološke prednosti, životni vek i shvatićete da je u njih ipak vredno investirati.

Za više informacija o krovnim panelima - cenama, karakteristikama i njihovim prednostima, možete nas pozvati na telefone: 065 80 27 8 27 ili 026 73 11 68 ili nas Kontaktirajte putem pisane forme.